Friday, June 05th, 2009 | Författare:

Inne i forumet pågår just nu en diskussion om hur man kan leka med sina vattenlösliga stämpeldynor. Jätteskoj och inspirerande! Blev sugen på att göra en layout med endast stämplar och stämpelfärg och så här blev resultatet.

blublu

Jag började med att stämpla fjärilarna med WaterMarkdyna och embossa med clearpulver. Sedan svampade jag på lite turkosblå stämpelfärg för att lyfta fram fjärilarna. Färgen fäster inte på det embossade utan det blir vad man brukar kalla “resistteknik”. Sedan stämplade jag Cirkel mellan, liten och minsta med WaterMarkdynan och embossade med ett genomskinligt och glittrigt pulver för att få fram såpbubblekänsla. Därefter svampade jag med en mörkare blå nyans över bubblorna. Jag stämplade även med Ordtexturen (älskar den och vill ha med den på nästan allt!) lite i de motsatta hörnena. Sedan avslutade jag med att spraya lite egengjord turkos glimmermist över layouten (det kan du själv göra med hjälp av sprayflaskorna som finns i webshopen). Jag tog lite papper och torkade upp lite av stänket på de färgade områdena för att få lite ljusare fläckar.

Titeln “Blublu” har jag stansat ut i laminatplast som jag först satt dubbelhäftande tejp på baksidan på. Sedan har jag svampat lite mer blå färg runt för att framhäva dem lite. Sedan blev det några knappar också till slut för att plocka fram lite av den görna färgen som finns med på fotona.

Layouten skimrar riktigt fint, som såpbubblor, i verkligheten men det är svårt att få med på bild.

Det här har verkligen givit mersmak och jag har en massa idéer i huvudet som jag ska försöka få ut på papper så jag kan visa er. :)

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

13 Responses

 1. 1
  Morfen 

  Superläckert!

 2. den här var ju helt underbar… såå härligt barnslig på ngt sätt… jättefin…

 3. Wow! Vad läckert!!! *sitter med stora ögon och beundrar*

  Kram Nelle

 4. 4
  Anneth 

  FUUUSKIGT! 8-O Sååå himla snygg…vill också kunna! :D

 5. 5
  anneli 

  Vilken härlig lo!! Det är ju ett riktigt konstverk!!

 6. 6
  Cyllan 

  (helt mållös)
  En såån underbar LO du skapat – wow!!!

 7. 7
  Norunn 

  wow!! Det var en helt utrolig lekker LO!

 8. 8
  Jessica 

  Gud så tjusigt! Gillar effekten av cirkelstämpeln, måste verkligen köpa den sen! =)

 9. 9
  Katrin 

  Ja, vem behöver mönstrat papper när Tingturastämplar finns, liksom?!

  Och jag har sett den här live, och den är ännu finare då!! *skryt skryt*

 10. superhäftig!!!

 11. 11
  Sannaf 

  Så himla snyggt!

 12. 12
  carro 

  så superfint men hur gör man egen mist

 13. 13
  Kicki 

  Carro, det är väldigt enkelt.
  Man tar en sprayflaska (tex en sån som finns i webshopen) och så fyller du upp så mycket vatten som du vill ha. För att få färgad mist så blandar du i önskad mängd av tex Distress Ink refill eller liknande eller så kan man även blanda i lite akrylfärg i vattnet. Börja med lite mindre färg och pröva dig fram till den styrka du vill ha på färgen. För att få skimmer i misten så kan man använda tex Iridescent Medium (som vi har ibland i webshopen) eller Perfect Pearls. Det måste vara väldigt fint glitter/skimmer för annars fastnar det i spraymunstycket. Glöm inte att skaka flaskan varje gång du ska använda den för att blanda innehållet eftersom vissa delar brukar sjunka ner till botten när flaskan har stått lite.
  Hoppas det var ett bra svar.
  /Kicki, Tingtura Design

Leave a Reply » Log in